Alle sim-only providers
op een rij

Er zijn verschillende sim-only providers.
Op deze pagina zetten we alle verschillen
uiteen tussen de providers en proberen we
je te helpen bij het vinden van de
beste sim-only provider.

Wat is de beste sim-only provider?

Het is heel moeilijk vast te stellen wat de beste sim-only provider is. Er zijn natuurlijk verschillende providers op de markt die sim-only abonnementen aanbieden. Wat voor jou de beste sim-only provider is kan je achterhalen door een aantal vragen te beantwoorden en op basis daarvan de verschillende providers te vergelijken.

1. Waar ben je vaak te vinden?

De belangrijkste stap in het bepalen van de beste sim-only provider voor jou is door te kijken naar de dekking van de verschillende sim-only providers. Dit kan je doen door onderstaande dekkingskaarten te gebruiken, klik op een van de dekkingskaarten van de mobiele providers om de actuele kaart te zien waar je je postcode in kan voeren. Neem hierin alle adressen mee waar je je vaak bevindt.

Er zijn verschillende aanbieders van sim-only die gebruik maken van bovenstaande netwerken. Hieronder hebben we per sim-only aanbieder het netwerk dat ze gebruiken voor je op een rij gezet.

2. Hoeveel belminuten en data ga je gebruiken?

Als je weet hoeveel belminuten en data je gaat gebruiken, dan kun je daarop inspelen. Vaak is een sim-only abonnement met minder belminuten en data goedkoper. Voor het bijkopen van belminuten of MB’s buiten je sim-only bundel betaal je vaak echter een veelvoud dan een net iets hoger abonnement.

Belminuten

Je kunt vaak bij je huidige provider zien hoeveel je belt. Heb je op dit moment nog geen abonnement of heb je er geen inzicht in? Dan hanteren we vaak de volgende stelregel.

Minuten gesprek per weekAanbevolen bundel
0 – 30100 minuten/sms
30 – 60 300 minuten/sms
60 – 120 500 minuten/sms
> 120Onbeperkt

Data

Het aantal MB dat je gebruikt is afhankelijk van je smartphone en welke apps je gebruikt. Social media zijn vaak de grootste dataverbruikers. Vooral video en afbeeldingen kosten veel data. Hoe vaak je met wifi verbonden bent is ook van invloed op je databundel. Ben je vaak met wifi verbonden dan zal je aan een lager abonnement genoeg hebben. Met de smartphones van tegenwoordig en normaal gebruik is een abonnement van 5 of 10 GB data vaak het voordeligst.

3. Netwerk: 3G, 4G of 5G?

Naast je datagebruik is het ook van belang om een keuze te maken voor een 3G, 4G of 5G abonnement. Nog niet alle toestellen kunnen gebruik maken van het 5G netwerk. Dus controleer dit eerst goed voordat je een (duurder) 5G sim-only abonnement afsluit. Voor de meeste smartphones van tegenwoordig is een 4G abonnement snel genoeg, en het bespaart je ook kosten. De meeste 4G abonnementen zullen in de loop der tijd ook vanzelf overgaan op 5G zonder extra kosten.

Sim-only providers vergelijken

Heb je bovenstaande vragen duidelijk dan kan je hieronder de verschillende sim-only providers vergelijken. Met de sliders pas je het aantal belminuten en MB’s aan en je krijgt automatisch alle actuele aanbiedingen voor jouw wensen te zien.

Welke sim-only providers zijn er?

Bij Simabonnement.nl werken we samen met een aantal sim-only providers. Op dit moment vergelijken we de volgende sim-only providers:

Ben sim-only logo
Budget Mobiel sim-only logo
Hollandsnieuwe sim-only logo
KPN sim-only logo
Lebara sim-only logo
Simpel sim-only logo
Simyo sim-only logo
T-mobile sim-only logo
Tele2 sim-only logo
Vodafone sim-only logo
Youfone sim-only logo

Contact

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij het vergelijken van een sim-only providers? Stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier. We streven er naar om je bericht binnen 24 uur te beantwoorden.

24-uurs e-mail support