Sim-only met
5G-technologie

Vind de beste sim-only deal met 5G

5G staat voor de ‘vijfde generatie’ mobiele netwerken. Het is de nieuwste variant van mobiele netwerken. Een mobiel netwerk zorgt ervoor dat iedereen gebruik kan maken van internet via verschillende apparaten, zoals een mobiele telefoon, laptop of tablet. De voordelen van 5G zijn: een stabieler netwerk, een hogere capaciteit en een snellere verbinding. In theorie wel 20 gigabit (20.000 megabit) per seconde. Bij 5G is de capaciteit van het netwerk veel groter dan bij 4G. Er worden meer en hogere frequenties gebruikt. Dat zorgt voor een betere dekking en bereik en minder belasting van het netwerk. Hieronder kun je de beste sim-only abonnementen vergelijken. Beschikt jouw mobiele telefoon nog niet over 5G of heb je liever meer keus uit meer verschillende providers? Kijk dan ook eens naar de sim-only abonnementen met 4G internet.

Wat is het verschil tussen 4G en 5G internet?

Het grootste verschil tussen 4G en 5G internet is de snelheid. 5G is maar liefst 100x sneller dan 4G. Hierdoor kun je meer data sturen in minder tijd. Daarnaast raakt het 4G netwerk wel eens overbelast, vooral op drukke plekken. Dit is met 5G internet niet mogelijk, hoe druk het ook is, jij behoudt je snelle internet. Daarnaast zorgt 5G voor een lager energieverbruik. Omdat je met 5G minder energie verbruikt om data te versturen en te ontvangen zal je batterij een stuk langer meegaan. Daarnaast zijn er steeds meer apparaten die gebruik maken van internet. Maar door het gebruik van 5G gaat dit niet ten koste van je internetsnelheid. Ook zorgt het 5G voor een betere kwaliteit van het streamen van video’s.

Welke providers bieden 5G?

Op dit moment bieden alleen de vier grootste sim-only abonnement aanbieders 5G netwerk, namelijk Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele 2. Omdat 5G nog vrij nieuw is in Nederland bieden nog niet alle providers 5G aan. Toch is het verstandig om eens te kijken naar een sim-only abonnement met 5G, omdat steeds meer apparaten de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van 5G.

Is 5G gevaarlijk?

Je zult vast wel gehoord hebben dat veel mensen zich zorgen maken dat 5G gevaarlijk is. De gezondheidsraad is tot de conclusie gekomen dat er geen bewijs is dat het 5G netwerk schadelijk is voor je gezondheid. De frequenties die de zendmasten uitzenden zijn namelijk al jaren in gebruik. Deze hebben tot nu toe nooit gezondheidsklachten veroorzaakt.