Prepaid en sim-only vergeleken

Wat zijn de verschillen tussen prepaid en sim-only?
En welke vorm past het beste bij jou?

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een prepaid en een sim-only abonnement. Bij beiden krijg je alleen een simkaart en kan je bellen, sms’en en internetten. Dus waar zit dan het verschil in?

Wat is een sim-only abonnement?

Sim-only is een abonnementsvorm zonder telefoon. Die telefoon kan je zelf aanschaffen of als je telefoon nog niet toe is aan vervanging kan je hierin je simkaart gebruiken. Je hebt dan alleen de simkaart die gekoppeld is aan jouw telefoonnummer. Je kunt uit verschillende bundels kiezen bij een sim-only abonnement.

Wat is prepaid?

Wanneer je een prepaid simkaart neemt koop je vooraf beltegoed in. Je krijgt dan natuurlijk wel een simkaart met daaraan je telefoonnummer gekoppeld. Bij een Prepaid maak je vooraf een inschatting hoeveel je gaat gebruiken en zet zoveel tegoed op je simkaart. Op deze manier kan je inrichten wat voor jou het beste is. Wanneer je ook een internetbundel wilt is dit ook gewoon mogelijk. Het nadeel hiervan is dat als je prepaid tegoed op is je niet meer kan bellen, sms’en en internetten totdat je nieuw prepaid tegoed toevoegt.

De voordelen van sim-only

Er zijn wat voordelen aan een sim-only t.o.v. een prepaid sim. Je betaalt vaak per belminuut, sms of MB minder dan bij een prepaid. Er is veel keuze qua bundels zodat je altijd een bundel kan kiezen die bij jouw gebruik past. Daarnaast zit je nooit zonder internet maar gaat vaak je snelheid omlaag zodra je door je MB’s heen bent. Je krijgt ook altijd een sms zodra je bijna door je belminuten of MB’s heen bent. Het bedrag voor je sim-only abonnement wordt elke maand op een vaste dag automatisch van je rekening afgeschreven.

De voordelen van prepaid

Ook een prepaid heeft zo zijn voordelen. Zo weet je altijd wat je uitgeeft zodat je niet voor onverwachtse uitgaven komt te staan. Heb je geen geld om je prepaid aan te vullen? Dan is er niets aan de hand en kom je ook niet in de schulden. Je kunt ook zelf kiezen hoeveel je bijzet op je prepaid. Prepaid tegoeden zijn in bijna alle supermarkten en online te koop.

Wat is voor jou de beste keuze?

Het is lastig om te zeggen wat voor jou de beste keuze is. We hopen dat je met bovenstaande vergelijking en tips al een goede keuze hebt kunnen maken. Tegenwoordig is er genoeg keuze voor verschillende sim-only bundels waardoor er altijd een goede optie voor je tussen zit. Heb je een variabel inkomen en wil je niet vast zitten aan een vast bedrag per maand? Dan kan een prepaid de beste keuze voor je zijn.

Plaats een reactie