Sim-only in het buitenland

Ook in het buitenland kan je genieten
van je sim-only abonnement

Ook in het buitenland kan je je sim-only abonnement gebruiken. Sinds een paar jaar zijn er binnen Europa een aantal afspraken gemaakt over het gebruik van alle mobiele abonnementen. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het gebruiken van je sim-only abonnement in het buitenland. Zowel bellen en sms’en als internetten komen in dit artikel aan bod

Sim-only binnen Europa

Binnen Europa kan je internet, bellen en sms’en van binnen je bundel. Er worden geen extra kosten gerekend om je abonnement te gebruiken. Zo kan je tijdens je vakantie gewoon gebruik blijven maken van je mobiele telefoon zoals je thuis doet. Als je buiten je bundel gaat in het buitenland komen hier wel extra kosten bij. Dit is echter hetzelfde als in Nederland. Je kunt dan vaak MB’s bijkopen, of je abonnement verhogen via de app van je sim-only provider.

Sim-only buiten Europa

Buiten Europa gelden er andere tarieven voor het gebruik van je telefoon. Zowel voor zelf bellen als gebeld worden. Het gebruik van internet per MB is vaak exorbitant duur in vergelijking met de kosten voor je abonnement. Let hierbij dus op dat je niet per ongeluk je internet aan laat staan als je buiten Europa reist. Voor alle tarieven buiten Europa kan je terecht bij de consumentenbond. Bij sommige providers kan je een speciale buitenlandbundel afsluiten voor de periode dat je naar het buitenland gaat. Dit is vaak voordeliger dan bellen en internetten buiten je bundel omdat deze kosten snel uit de hand kunnen lopen.

Plaats een reactie