Wat is het verschil tussen sim-only en een abonnement?

Geen vaste abonnementskosten met prepaid sim-only.

We krijgen vaak de vraag wat het verschil eigenlijk is tussen een “normaal” abonnement en een sim-only abonnement. Eigenlijk zegt de naam het al grotendeels. Bij een Sim-only abonnement krijg je alleen een simkaart en betaal je voor het gebruik van belminuten, sms’jes en MB’s. Bij een abonnement krijg je een toestel naast een simkaart, echter betaal je in je abonnement ook aan mee aan dit toestel.

Wat is het voordeligst?

Wat het voordeligst is ligt voornamelijk aan je situatie. Als je geen geld hebt om een los toestel te kopen kan het interessant zijn om dit bij je abonnement te nemen. Let er hierbij wel op dat je vaak meer betaalt voor het toestel over de looptijd van je abonnement dan wat het toestel waard is als je het los koopt. Hoe langer je met een toestel doet hoe interessanter sim-only wordt. We hebben hieronder een rekenvoorbeeld gemaakt zodat je jouw situatie zelf kan beoordelen.

Sim-only of abonnement met toestel?

Zoals hierboven aangegeven is het belangrijk om naar jouw persoonlijke situatie te kijken wat voor jou de beste keuze is. Kies je voor sim-only? Dan kan je hier alle sim-only abonnementen vergelijken. Als je kiest voor een abonnement, zorg dan dat je goed de prijzen en voorwaarden vergelijkt.

We hopen dat we je met bovenstaand artikel meer informatie hebben kunnen geven over de verschillend tussen sim-only en een mobiel abonnement met toestel. Heb je nog vragen hierover? Laat ze dan achter in de reacties hieronder.

Plaats een reactie